Početna Kaštela Kaštelanskim osnovoškolcima darovane reljefne zemljopisne karte

Kaštelanskim osnovoškolcima darovane reljefne zemljopisne karte

345
UDIO

Prvog dana nove školske godine kaštelanski učenici dobili su reljefne zemljopisne karte koje su im uručili predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem. Naime, gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su kaštelanske osmoljetke, podijelili reljefne karte te nastavnicima i učenicima zaželjeli uspješnu novu školsku godinu

Reljefne zemljopisne karte dobili smo od Udruge Biglovi azbesta i odlučili smo ovih tridesetak karata podijeliti svim kaštelanskim osnovnim školama kako bi naši učenici što lakše usvajali gradivo o prirodnim ljepotama Hrvatske. Nadam se da će ove karte pomoći, kako učenicima, tako i njihovim nastavnicima. Svima želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu, a posebno đacima koji su danas prvi put sjeli u školske klupe – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Podsjetimo, Grad Kaštela sufinancira nabavku radnih bilježnica za najpotrebitije obitelji u iznosu od 400 tisuća kuna. U najpotrebitije obitelji ulaze obitelji s četvero i više djece, za svako dijete koje pohađa osnovnu školu, obitelji s troje djece pod uvjetom da svi troje djece pohađaju osnovnu školu te za djecu roditelja koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, a koja pohađaju osnovnu školu. Nabavku radnog materijala Grad sufinancira za svako to dijete po 300 kuna, a novčane potpore roditelji mogu preuzeti u gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu do 28. rujna 2018.