Početna Hrvatska U četvrtak i petak toplije, od vikenda opet svježije

U četvrtak i petak toplije, od vikenda opet svježije

802
UDIO

Ako vas je iznenadila hladnoća u utorak ujutro, u srijedu budite spremni na ponegdje još i nižu temperaturu, pa ni mjestimičan slab mraz u unutrašnjosti ne bi trebao biti iznenađenje.

Sljedećih će dana u većini predjela prevladavati sunčano, ujutro u kopnenom području uz mjestimičnu maglu, a na Jadranu će bura slabjeti. Pritom će u četvrtak i petak biti toplije, a od vikenda ponovno malo svježije, oblačnije i vjetrovitije.

Srijeda – većinom sunčano, ali relativno hladno, ujutro ponegdje uz mraz

U istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ali ponegdje tek nakon jutarnje magle, osobito uz Savu. Vjetar će biti većinom slab, samo prolazno još i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4 °C, a najviša dnevna većinom od 15 do 17 °C.

Maglovito i hladno, ponegdje uz mogućnost za slab mraz,  bit će jutro i u središnjoj Hrvatskoj. Danju će prevladavati sunčano, uz većinom slab vjetar i dnevnu temperaturu od 14 do 16 °C.

Nakon što je tijekom ponedjeljka prolazno malo oslabjela, bura će na sjevernom Jadranu u noći pojačati, a poslijepodne ponovno oslabjeti. Umjerenog sjeveroistočnog vjetra povremeno će još biti i u gorju. Ujutro po nekim gorskim kotlinama magla i mraz, a danju će posvuda prevladavati sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 2 °C u gorskim predjelima, od 10 do 15 °C na Jadranu, a dnevna od 11 do 14 °C u gorju te između 18 i 20 °C na moru.

Sunčano će biti i u Dalmaciji. Prijepodne će još puhati umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, poslijepodne će malo oslabjeti, a zatim postupno okrenuti na sjeverozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 12 do 14, a dnevna od od 19 do 21 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano i malo toplije nego u utorak, ali će još puhati umjerena i jaka bura, u početku na udare moguće i olujna.

U četvrtak i petak malo toplije, pa…

U četvrtak i petak u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku, u jutarnjim satima i mjestimičnu maglu. Vjetar će biti većinom slab, a temperatura će postupno rasti. Za vikend i u ponedjeljak će oblaka u većini krajeva biti više, a ponegdje može pasti i malo kiše. Bit će ponovno vjetrovitije i malo svježije, ali vjerojatno ne kao u prvom dijelu tjedna.

Na Jadranu će prevladavati sunčano i postupno sve toplije. Vjetar će oslabjeti pa će samo ponegdje još biti umjerene bure i sjeverozapadnjaka. Bura će ponovno pojačati od subote, kada će malo osvježiti.

Izvor:www.dalmacijanews.hr