Početna Kaštela Tradicionalni Srdelin lignjolov : Sudjelovalo 88 brodica i više od 160 sudionika

Tradicionalni Srdelin lignjolov : Sudjelovalo 88 brodica i više od 160 sudionika

658
UDIO

Jučer je u Kaštel Starom održan 15-ti jubilarni lignjolov u organizaciji PŠD Srdela . Već tradicionalni ribolov trebao se održati u subotu ali zbog vremenskih nepogoda odgođen je za ponedjeljak. U popodnevnim satima brodice su se počele okupljati u portu u Starom iz kojeg su se otisnule u Kaštelanski zaljev ,  te su natjecatelji imali pravo loviti od mosta u Trogiru do Marjana i Spinuta. Za lignjolov su imali nešto više od 5 sati te su nakon povratka u porat morali pristupiti vaganju ulova.

Ove godine nagradni fond  bio je najveći . Prijavilo se u početku oko 70 brodica te je do isplovljavanja taj broj narastao na 88. Prva nagrada je gumenjak od 3 metra, druga nagrada sonder a treća nagrada štap, rekao nam je Jakov Sirovica predsjednik PŠD Srdela.

Kriterij ocjenjivanja objasnio nam je Ivica Sobin iz Kaštel Kambelovca koji je bio glavni sudac.  ”Pošto je ove godine puno sponzora odlučili smo dati nagrade i za četvrto , peto te šesto mjesto. Kriterij ocjenjivanja je najmanja lignja, najveća lignja te najteži ulov koji se naravno dijeli na prva tri mjesta”, objašnjava Sobin.

Tako je najmanju lignju ulovio Ante Vrtlar a najveću Nediljko Mikulić.

Šesto mjesto – Ivan Grbeša  895 g

Peto mjesto- Nediljko Mikulić  940 g

Četvrto mjesto – Tonči Žarković  945 g

Treće mjesto – Borisla Taraš  985g

Drugo mjesto –Mato Nožina 1110 g

Prvo mjesto –Tvrtko Bakica 1115 g

Za sve natjecatelje kuhao se fažol  kojim su se sudionici lignjolova mogli okrijepiti u stanci između vaganja i proglašenja pobjednika. A nakon završenog protokolarnog dijela sveprisutne je nastavio zabavljati  Nedo Kovačev te se uz pjesmu, vatromet  i dobru kapljicu zabavljalo do dugo u noć.