Početna Hrvatska Policija će podnositi prijave protiv širitelja lažnih vijesti; Rimčeve zaposlenike prijavila kao...

Policija će podnositi prijave protiv širitelja lažnih vijesti; Rimčeve zaposlenike prijavila kao “migrante“

'Jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru, te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama'

647
UDIO

– Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo Vas da se radi o krivim informacijama i lažima.

Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru, te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama.

Sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite i molimo Vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike”, napisao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Građanka je vidjela nekolicinu tamnoputih osoba i zaključila da se radi o ilegalnim migrantima koje je odmah prijavila policiji.

Policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o strancima zaposlenima u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta.

Rimac je, podsjetimo, u više navrata javno govorio kako u njegovoj firmi rade stručnjaci sa svih strana svijeta.

Policija: Piše se svašta

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević danas je demantirala informacije koje se šire društvenim mrežama i dijelu informativnih portala o tisućama migranata koji navodno lutaju Likom, te svakodnevno pljačkaju kuće i izazivaju strah među stanovništvom, piše N1.

– Piše se svašta, a činjenica je da ove godine imamo smanjenje provala, općenito krađa i teških krađa, u odnosu na prošlu godinu. Broj od 479 krađa iz prošle godine smanjen je ove godine na njih 333, s tim da je među počiniteljima samo jedan stranac, Alžirac”, izjavila je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave.

– U slučaju da policija utvrdi za nekog da širi lažne informacije i uznemirujuće vijesti provest će se istraga i protiv njih podići prekršajna ili kaznena prijava.