Početna Hrvatska Ovaj vikend pojačane aktivnosti policije u prometu

Ovaj vikend pojačane aktivnosti policije u prometu

Ne sjedajte za volan pod utjecajem alkohola i poštujte ograničenja brzine - moli policija

178
UDIO

Na području Republike Hrvatske od 9. do 11. studenog 2018. održavat će se narodni običaji krštenja mošta “Martinje”, zbog čega će se na prometnicama poduzimati pojačane aktivnosti u prometu, prvenstveno u cilju sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Navedene aktivnosti provoditi će se i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u sve dane održavanja Martinja, odnosno tijekom nadolazećeg vikenda. Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima i dr.

Policija moli sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine, te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima.

Izvor:dalmacijanews.hr