Početna Kaštela DOBRE VIJESTI ZA DALMACIJU Gradit će se spojna cesta kod Kaštela, na...

DOBRE VIJESTI ZA DALMACIJU Gradit će se spojna cesta kod Kaštela, na tom pravcu nalazio bi se i tunel Kozjak

Izgradnjom ove ceste, grad Split bi dobio novi ulaz s autoceste, a značajno bi se skratio i put do planiranog županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici

531
UDIO

Dobre vijesti stigle su nam s današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu prometa i pomorstva u Zagrebu, na kojemu su s ministrom Olegom Butkovićem i njegovim suradnicima, sudjelovali župan Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Naime, na sjednici Vlade, održanoj prošli tjedan, usvojen je financijski plan Hrvatskih cesta kojim je po planu za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, među ostalim, predviđen početak gradnje spojne ceste od čvora Vučevica do čvora kod Kaštela, na Jadranskoj magistrali.

Na dijelu toga pravca dugog osam kilometara, nalazio bi se i tunel Kozjak dužine 2,5 kilometara. Izgradnjom ove ceste, grad Split bi dobio novi ulaz s autoceste, a značajno bi se skratio i put do planiranog županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Krstulović Opara: “Ovo bi trebalo smanjiti nepodnošljive gužve”

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara je zadovoljan, jer bi ovaj pravac preuzeo tranzitni promet s autoceste do splitske trajektne luke i obrnuto, što bi svakako smanjilo dosad nepodnošljive gužve. Gradonačelnik Krstulović Opara je također inzistirao i na željezničkom povezivanju grada Splita sa zračnom lukom u Resniku.

Posebno zadovoljan zaključcima s današnjeg sastanka je župan Boban, koji je izgradnju tunela Kozjak hrabro unio još u svoj predizborni program, u proljeće 2017. godine.

– Izuzetno sam zadovoljan prije svega činjenicom da poštujemo naš dogovor o redovnim mjesečnim sastancima grada Splita, Županije i Ministarstva. Ministar Butković nas je informirao da se za manje od mjesec dana, 11. prosinca ove godine, otvaraju ponude za studiju, idejno rješenje, projekt i građevinsku dozvolu za tunel Kozjak, što bi značilo da kroz godinu i pol (18 mjeseci) možemo očekivati raspisivanje javnog poziva za izvođače- izgovorio je u hipu župan Boban , te nastavio: -Mogu također kazati da se projektira brza cesta Mravince – TTTS (Stobreč) te da najdalje za 12 mjeseci, u trećem kvartalu 2019. godine, možemo očekivati građevinsku dozvolu i početak radova na toj dionici brze ceste. I treća, ali ne manje važna, dobra vijest je da je u tijeku natječaj za omišku zaobilaznicu s tunelom „Komorjak“ i spojem na Naklićku cestu.

Novi sastanak u istom sastavu je dogovoren za mjesec dana, u Splitu.

Izvor:dalmacijadanas.hr