Početna Hrvatska Istinska životna sreća – samo 2 puta …

Istinska životna sreća – samo 2 puta …

283
UDIO
Je li uopće moguće odrediti koji je životni period najljepši? Očito je, a događa se dva puta

Iako svaki period u životu treba cijeniti, s vremenom su se razvile ustaljene norme o tome koje su godine najbolje i najljepše. Najčešće čujemo onu “studentski život je najljepši dio” ili “tridesete su nove dvadesete”, stoga, je li uopće moguće odrediti koje su najbolje godine?

E pa netko je uspio. Naime, provedeno je istraživanje na 23 000 Nijemaca u dobi od 17 do 85 godina, a znanstvenici su pokušali otkriti u kojim su godinama života ljudi najsretniji, pišeŽivot i stil.

20 godina sa Vama u svijetu IT a

Istraživači su pitali ispitanike koliko su trenutno zadovoljni svojim životom i što misle koliko će biti njime zadovoljni za pet godina (kada su ih ponovno intervjuirali).

Rezultati su pokazali kako sreća prati krivulju u obliku slova U – vrhunac sreće je u 23. godini, a nakon toga u 69. godini života.

“Čini se da se zabavne rane dvadesete godinem kada tek započinjete karijeru i odrasli život, mogu mjeriti samo s veseljem odlaska u mirovinu kad nakon godina i godina rada napokon dobijete vrijeme za odmor i posvećivanje svojim interesima”, rekli su znanstvenici.

IZVOR : dalmacijanews.hr