Početna Hrvatska Sunčano, ali jako hladno: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Sunčano, ali jako hladno: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Diljem zemlje bi tijekom jutra moglo biti slabih oborina, uglavnom susnježice ili snijega

204
UDIO

Na sjevernom će Jadranu većinom biti suho, ali će vjetar ondje već ujutro postupno okretati na sjeverozapadni, dok će u Dalmaciji još puhati jako jugo. – piše Dnevnik

No, tijekom dana i ondje će vjetar okrenuti na sjeverozapadnjak, a kasnije i buru. Jutarnja temperatura će u kopnenom dijelu iznositi od -4 do nula stupnjeva, a na Jadranu od dva do šest stupnjeva.

Drugi dio dana središnjoj Hrvatskoj će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će biti suho, a ponegdje je moguće malo susnježice. Vjetar će biti slab, a temperatura će iznositi od tri do šest stupnjeva.

Slično će vrijeme biti i u Slavoniji. I ondje će biti pretežno oblačno uz mogućnost povremeno slabe oborine. Najniža temperature će biti iznositi oko tri do četiri stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj tijekom dana može još biti malo susnježice ili snijega, a na sjevernom Jadranu neće biti oborina. Bit će umjereno oblačno, a zapuhat će i bura koja će prema kraju dana sve više jačati. Oko devet stupnjeva očekuje se na moru i najviše tri u Lici i Gorskom kotaru.

U Dalmaciji bi oborina povremeno moglo biti i u drugom dijelu dana, većinom kiše i to najvjerojatinije uz obalu i prema otocima južnije u regiji. Jugo će okretati na buru koja će kasno poslijepodne i navečer jačati. Oko deset stupnjeva bit će najviša dnevna temperatura, dok će u zaleđu najviša temperatura iznositi oko pet stupnjeva.

U četvrtak će se zadržati oblačnije vrijeme na kontinentu, a pri tom je moguće i još malo snijega. Prema vikendu će mogućnost za bilo kakve oborine biti mala, a napokon će proviriti i sunce. Ostaje hladno uz tek dva do tri stupnja iznad nule danju i barem toliko ispod nule noću i ujutro. Puhat će povremeno umjeren sjeverac, a u subotu jugozapadnjak.

Na moru će u narednim danima biti više sunčanog vremena. Tek malo kiše ili čak snijega moguće je u četvrtak na sjevernom, a u petak na južnom dijelu. U noći na četvrtak zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima: slabjet će u petak, a u subotu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura se neće znatnije mijenjati. – piše Dnevnik