Početna Hrvatska Split, povodom razbojstva nad vozačem Prometova autobusa

Split, povodom razbojstva nad vozačem Prometova autobusa

237
UDIO

Objava koju prenosimo u cijelosti:

Promet d.o.o. Split – Sindikati

Hercegovačka 20, 21 000 Split

Osoba za kontakt: Ivan Barišić, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača, bari.hr@gmail.com,  091 250 7660

Split, 14. siječnja 2019., objaviti po primitku

 

Tko će zaštititi vozače autobusa javnog gradskog prijevoza?

 

U Splitu se odavno učestalo događaju napadi na vozače i kontrolore javnog gradskog prijevoza Prometa, većinom s teškim posljedicama po napadnute, a posljedično i po tvrtku, ali nijedan napad dosad nije imao epilog u smislu ozbiljne presude koja bi jasno dala do znanja napadačima da je to teško nedjelo. Napadači se uglavnom izvuku s prekršajnim prijavama i par stotina kuna novčane kazne.

U petak navečer na Lovrincu dvojica razbojnika napala su našeg kolegu, pretukli ga, pokrali, te ga onesviještenog i razbijene i okrvavljene glave ostavili na pločniku ispred autobusa.

Za nas je to pokušaj ubojstva iz koristoljublja.

Od policije očekujemo da razbojnike brzo privede pravdi, te da se pobrine da im nikad više ne padne na pamet takvo nešto.

Od uprave Prometa tražimo da osigura antivandalske kabine i videonadzor u svim autobusima, a pogotovo u novima koje očekujemo tijekom ove godine.

Zahtijevamo i promjene u Zakonu, koje bi omogućile da se napadi na vozače u javnom gradskom prijevozu sankcioniraju puno strožije, tj., primjerenije.

Zahtijevamo mjere koje će omogućiti da pravda konačno dođe tamo gdje već dugo ne stanuje. I bez fizičkih napada imamo stresa za “izvoz”, i ovo je najmanje što nam je trebalo!

Ako u razumnom roku ne bude reakcija institucija, sindikati će sa svojim središnjicama organizirati protestno zaustavljanje u cijeloj Hrvatskoj.

 

Promet d.o.o. Split – Sindikati