Početna Hrvatska Splićanin će tužiti policiju: “Oštetili su mi automobil i naštetili ugledu”

Splićanin će tužiti policiju: “Oštetili su mi automobil i naštetili ugledu”

Sve se dogodilo prošli utorak kada je policija pozvana zbog navodnog korištenja narkotika u ugostiteljskom objektu

746
UDIO

26-godišnji Toni Čavka iz Splita tužit će MUP jer su mu, tvrdi, interventni policajci tijekom pretraživanja oštetili automobil i nanijeli štetu ugledu. Zbog toga je, tvrdi, izgubio i posao.

Sve se dogodilo prošli utorak kada je policija pozvana zbog navodnog korištenja narkotika u ugostiteljskom objektu. Iz policije tvrde da su postupili sukladno svojim ovlastima.

Toni tvrdi kako je s prijateljima uživao u piću kada je nekoliko interventnih policajaca, zbog navodne dojave o marihuani, došlo za njihov stol.

– Mene su prvog ščepali s leđa, počeli se derati bahato po kafiću, ugurali su me u hodnik prema WC-u, zabili u zid, digli ruke u zrak i pretresli cijelog. – ispričao je za RTL Toni Čavka.

Budući da mu je osobna iskaznica ostala u automobilu, policajci su ga otpratili do vozila, koje su zatim, tvrdi Toni, detaljno pretresli te pritom i oštetili.

“Ovo je oplata koju su isčupali tijekom pretresa auta. Kolega je jedan njihov rekao, dok je pretresao auto, da drugom kolegi izvadim stvari iz torbice i novčanika na stol od štekata. Praktično, ja sam bio skoro cijeli pretres okrenut leđima”, opisuje dalje Toni.

Policija ima potpuno suprotnu priču

O onom što se prošlog utorka odigralo na splitskim Gripama policija ima potpuno suprotno viđenje. Potvrđuju da je do legitimiranja i pregleda osoba došlo, ali tvrde kako je pregled bio samo vizualni.

– Na osnovi do sada utvrđenog činjeničnog stanja, nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika, ali ćemo temeljem zaprimljene pritužbe 26-godišnjaka provesti postupak sukladno Zakonu o policiji. – stoji u priopćenju policije.

Zakonski rok za pismeno očitovanje o pritužbi je trideset dana, ali Toni neće čekati već tužiti MUP. Tvrdi da je zbog svega izgubio posao zato što nije uspio poslodavcu javiti da sljedećeg dana neće raditi. – piše RTL