Početna Hrvatska Napastovala svoga sina (17): Splićanku već drugi put priveli

Napastovala svoga sina (17): Splićanku već drugi put priveli

Majka je po prvi put privedena u rujnu prošle godine pod sumnjom da je tada 17-godišnjeg sina navela na seksualni odnos, a branila se tvrdeći da sin laže

908
UDIO

U razdoblju od samo šest mjeseci, policija je već drugi put uhitila 46-godišnjakinju s područja Splita pod sumnjom da je seksualno zlostavljala maloljetnog sina.

– Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu nad njom je zatražen istražni zatvor. Sudac istrage odlučio je da se brani sa slobode jer nad njom otprije egzistira zabrana približavanja i kontaktiranja sa sinom koji je u međuvremenu postao punoljetan i ne živi s njom, piše Slobodna Dalmacija.

Majka je po prvi put privedena u rujnu prošle godine pod sumnjom da je tada 17-godišnjeg sina navela na seksualni odnos, a branila se tvrdeći da sin laže po nalogu oca s kojim se razvela. Sud joj je tada odredio istražni zatvor u kojem je provela 50 dana, a kada je izašla morala je poštovati mjeru opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

Sin je tada otišao živjeti s drugom rodbinom, a istraga je nastavljena. Zbog najnovijih otkrića, majka je opet privedena u petak i to zbog kaznenog djela spolnog obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Ženu sa splitskog područja sumnjiči se da je sina seksualno zlostavljala i 2007. te 2008. godine kada je on imao sedam tj. osam godina. Tužiteljstvo je zatražilo da se majci odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela što je sudac odbio jer sin i majka više ne žive zajedno.

– Sin je napunio 18 godina i nije više maloljetan, a nad majkom je otprije na snazi zabrana približavanja i kontaktiranja s njim. Slijedom toga je sudac odlučio da je pusti da se brani sa slobode, a postupak se nastavlja svojim tijekom, zaključuje Slobodna Dalmacija.