Početna Kaštela Započeli radovi na rekonstukciji ceste na ulazu u Kaštela

Započeli radovi na rekonstukciji ceste na ulazu u Kaštela

880
UDIO

Kaštela će za nekoliko mjeseci dobiti ljepši ulaz u grad nakon što završe radovi koji su upravo započeli na Cesti dr. Franje Tuđmana, dionica Mrtvenice-Gospica, poddionica Mrtvenice- trgovački centar Emmezeta u duljini od 600 metara.

Rekonstrukcija obuhvaća radove na obnovi i širenju kolnika, dogradnju pješačkih nogostupa, izgradnju potpornih zidova obloženih kamenom u dužini od 450 metara, rješavanje oborinske odvodnje i asfaltiranje.

Vrijednost investicije je preko 4 i pol milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Radove izvodi tvrtka Građevno Zec d.o.o.

–  S obzirom da je spomenuta dionica ceste izgrađena davno te je postala pretijesna za vozila i pješake, potrebno ju je prilagoditi današnjim standardima i potrebama naših sugrađana, ali i svih onih koji prolaze kroz Kaštela. Na ovaj način ćemo primjereno urediti ulaz u grad, podići razinu prometne sigurnosti, a prilikom rekonstrukcije ceste vodit ćemo računa da se zahtjevniji radovi izvedu prije turističke sezone kako se ne bi stvarale gužve – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Za vrijeme trajanja radova promet se regulira semaforima, a vozači se mole za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Nakon uređenja poddionice Mrtvenice – trgovački centar, u pripremi je nastavak rekonstrukcije ove dionice Ceste dr. Franje Tuđmana čije uređenje bi trebalo započeti iduće godine.