Početna Hrvatska Otkidate li toaletni papir od gore ili od dolje? Evo što to...

Otkidate li toaletni papir od gore ili od dolje? Evo što to govori o vama

Nisu samo bakterije "razlog" biranja položaja toaletnog papira na držaču.

250
UDIO

Ako se koristite držačem papira kao na fotografiji, onda su samo dva načina kako možete postaviti papir, da ga otkidate s gornje ili s donje strane.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Colorado pokazalo je kako je “ispravan” način postaviti toaletni papir tako da ga otkidate preko ruke, odnosno, s gornje strane. Na taj način papir ćete uhvatiti prstima i neće doticati ostale površine, što je vrlo bitno kako biste izbjegli prenošenje bakterija koje mogu biti opasne po zdravlje. No, nisu samo bakterije “razlog” biranja položaja toaletnog papira na držaču.  Stručnjakinja za međuljudske odnose i liječnica Gilda Carle provela je zanimljivo istraživanje u koje je uključila 2000 muškaraca i žena. Upitala ih je kako postavljaju toaletni papir na držač. Rezultati su iznenađujući, piše Večernji list.

Otkrila je da pojedine navike njezinih pacijenata ukazuju na određene karakteristike osobnosti. Pokazalo se da osobe koje toaletni papir postavljaju s gornje strane, odnosno dalje od zida su dominantnije osobe, a one osobe koji ga postavljaju s donje strane, odnosno uz zid submisivnije. Ovo istraživanje je počelokao zabavna vježba, ali se pokazao kao nešto s prilično čvrstim rezultatima. Carle kaže: “Toaletni papir ne laže. Način kako ga stavljate na držač zaista puno govori o vama!”

IZVOR:dalmacijanews.hr