Početna Hrvatska Vrijeme danas: Sunčano i toplo

Vrijeme danas: Sunčano i toplo

Za vikend pretežno sunčano i još toplije, uz jačanje jugozapadnjaka i juga. U ponedjeljak nova promjena vremena s mjestimičnom kišom, uglavnom na Jadranu i grmljavinom, te padom temperature zraka, u gorju i snijegom, te sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, na Jadranu sve češćom i jačom burom, najprije na sjevernom dijelu, do srijede i na jugu.

388
UDIO

Na srednjem Jadranu jugo, u početku slabo i umjereno, a prema večeri ponegdje na otvorenom i umjereno jako pa će more biti malo i umjereno valovito. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najviša devna temperatura bit će uz obalu i na otocima od 17 do 19 °C, a u unutrašnjosti oko 20 °C.

Pretežno sunčan dan bit će i na jugu Hrvatske, gdje će također biti razmjerno toplo uz slabo i umjereno, navečer ponegdje i umjereno jako jugo.

U nedjelju još toplije te većinom suho, uz jugozapadnjak i jugo, a od ponedjeljka…

U nedjelju u unutrašnjosti još toplije, često i uz temperaturu i iznad 20 °C, no osim neuobičajene topline dan će obilježiti i umjeren i jak jugozapadnjak. Prevladavat će sunčano vrijeme, a više će oblaka biti u gorju, uz poneku kap kiše ponajprije u riječkom zaleđu. U ponedjeljak jače naoblačenje s kišom, poslijepodne uz pad temperature u gorju ponovno i snijegom. Uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar utorak i srijeda bit će svježiji, a još će mjestimice biti kiše, u gorju i snijega. U drugoj polovini tjedna vjerojatno je stabilnije i toplije vrijeme.

Na Jadranu će u nedjelju uz jačanje juga oblaka biti sve više, no i dalje će u dosta predjela biti sunca, a malo kiše ponajprije će pasti ponegdje u Istri i oko Rijeke. U ponedjeljak će kiša biti češća, na sjevernom dijelu moguće i izraženija. Bura će zamijeniti jugo na sjevernom dijelu, a zatim će se do srijede postupno širiti i na ostatak obale pa će manje osvježenje na jug stići kasnije. Bura će u četvrtak oslabjeti, a vrijeme stabililizirati, pri čemu će vjerojatno prevladavati sunčano.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.