Početna Hrvatska Četvrtak: Sunčano uz popodnevnu naoblaku i pokoji pljusak u unutrašnjosti

Četvrtak: Sunčano uz popodnevnu naoblaku i pokoji pljusak u unutrašnjosti

Može se gotovo pa tvrditi kako će Uskrsni blagdani proći u iznadprosječnoj toplini pa i većinom sunčanome vremenu, osobito od petka do nedjelje.

771
UDIO

 

Duž obale će biti razmjerno vjetrovito, podno Velebita uz umjereno do jaku buru, koja će popodne slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Prevladavat će sunčano, a dnevna temperaturu oko 20 °C.

Podjednako toplo bit će i u Dalmaciji, gdje će vjetar biti slabiji, u noći duž obale uglavnom umjerena bura, a danju vjetar s mora. Bit će većinom sunčano, no popodne uz više oblaka uglavnom u unutrašnjosti može biti pokojeg pljuska.

Poneka kap kiše uz prolazno više oblaka može pasti i na krajnjem jugu Hrvatske, no veći dio dana prevladavat će sunčano, uz najviša temperaturu između 19 i 21 °C. Ujutro će puhati do umjerena bura, koja će danju okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, pri ćemu će more biti malo do umjereno valovito.

Od petka većinom toplije, do ponedjeljka i suho i sunčano, zatim…

Uskrsni blagdani na kopnu će proći u iznadprosječnoj toplini i većinom sunčanom vremenu, u subotu i pretežno vedrom. Jutra će biti manje svježa, ali se ipak, ponajprije u gorju ne može isključiti slab mraz pri tlu. Od ponedjeljka pak više oblaka, a u utorak uz jugoistočnjak raste vjerojatnost za povremenu kišu ili pokoji lokalni pljusak.

Na Jadranu su nestabilnosti moguće već u ponedjeljak poslijepodne. Do tada će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro će puhati bura, a danju vjetar s mora. No u nedjelju okreće na jugo, koje ćepočetkom tjedna jačati, zbog čega će i jutarnja temperatura još malo porasti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a