Početna Hrvatska Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije, pa opet nestabilnije

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije, pa opet nestabilnije

U subotu će prestati jugo i zapuhati jak sjeverozapadnjak i bura

1042
UDIO

Većinu tjedna provest ćemo u znatno toplijem i sunčanijem vremenu. U srijedu ujutro u cijeloj zemlji bit će barem djelomice sunčano. Tek će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru biti još nešto oblaka iz kojih su mogući povremeni grmljavinski pljuskovi. Puhat će i dalje umjereno do jako jugo, a u unutrašnjosti jugoistočnjak zbog kojeg će od jutra biti toplo i to između 10 i čak 16 stupnjeva.

Srijeda će još uvijek biti nestabilan dan za Istru i Gorski kotar gdje su poslijepodne mogući i povremeni grmljavinski pljuskovi. U Lici i prema jugu bit će nešto više sunca, ali će i dalje puhati umjereno do jako jugo.

Južni dio će u srijedu imati manje oblaka, samo ujutro u zaleđu može biti slabe kiše. Bit će vjetrovito zbog jakog juga, a najviša temperatura iznosit će izmeđe 19 i 23 stupnjeva.

Na kopnu će sljedećih nekoliko dana temperature biti iznadprosječno visoke, a osobito toplo bit će u Slavoniji i Baranji. Nova zahladnjenja stižu s petka na subotu kada će zahladnjeti u toj mjeri da je u gorju moguć i snijeg.

Proljetno promjenjivo vrijeme stiže i na Jadran. U srijedu i četvrtak bit će još sunčano, a zatim stiže promjenjivo vrijeme uz kišu i pljuskove. U subotu će prestati jugo i zapuhati jak sjeverozapadnjak i bura.