Početna Hrvatska U Dalmaciji tijekom dana mogući grmljavinski pljuskovi, a za praznik rada vedrije...

U Dalmaciji tijekom dana mogući grmljavinski pljuskovi, a za praznik rada vedrije uz malo kiše

U Dalmaciji će biti promjenjivo i nestabilno mjestimice s kišom ili ponekim pljuskom češćim u prvom dijelu dana. Dok će vjetar biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na krajnjem jugu i jugozapadni.

517
UDIO

U Hrvatskoj danas promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Ponegdje kiša, osobito na istoku te u Lici i Gorskome kotaru gdje u krajevima višim od 1000 m može biti i snijega.

Većinom su u Dalmaciji mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu, posebice južnom, i jugozapadni, a uglavnom ujutro ponegdje bura i sjeverac.

Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na Jadranu i do 18°C

Biometeorološke prilike će posvuda biti razmjerno nepovoljne. Tegobe koje su meteoropati i kronični bolesnici osjećati prethodnih dana bit će i dalje prisutne, ali će tijekom dana biti nešto slabijeg intenziteta.

Sutra vedrije

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Većinom u unutrašnjosti u noći i ujutro ponegdje još malo kiše, a poslijepodne uz promjenljivu naoblaku može biti lokalnih pljuskova, mjestimice i grmljavine. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na istoku moguće na udare i jak, a na Jadranu mjestimice i zapadnjak, u noći i ujutro sjeverac i bura. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12 °C, u gorju malo niža.

Najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C.