Početna Hrvatska U KBC-u Split izvozali darivateljicu krvi, dobila termin pregleda u veljači 2020....

U KBC-u Split izvozali darivateljicu krvi, dobila termin pregleda u veljači 2020. godine!

Ljuta, razočarana i umorna od hodanja, iskidala je pred službenicom potvrdu narudžbe i shvatila da ipak mora, kao i svi Hrvati, svoje zdravstvene probleme rješavati kod privatnika - kaže Natalia Tafra Bazina

513
UDIO

Evo što se dogodilo prijateljici gradske vijećnice iz stranke Pametno Natalije Tafra Bazina. Ona je na svom Facebook profilu danas:
“Moja kolegica je dobrovoljni darivatelj krvi i do sada je krv darivala preko 20 puta te stoga ima pravo na neke pogodnosti kao što je prednost pri pregledu u KBC Split. Jutros je otišla do centralnog laboratorija na Križinama da se naruči za ultrazvuk abdomena jer su joj preko telefona rekli da prednost pri upisu može ostvariti jedino da direktno dođe na šalter.

Nakon što su je izvozali 3 puta od centralnog prijema do šaltera na odjelu, prebacujući odgovornost s jednih na druge, na kraju je dobila termin pregleda za 10.02.2020. Ljuta, razočarana i umorna od hodanja, iskidala je pred službenicom potvrdu narudžbe i shvatila da ipak mora, kao i svi Hrvati, svoje zdravstvene probleme rješavati kod privatnika” – napisala je na Facebooku Natalia Tafra Bazina.

Zatim je dodala:

“Opet će se ona odazvati akcijama darivanja krvi, jer je u srcu humana i nije to radila zbog pogodnosti i nekih dodatnih prava, ali je zaboljelo to što baš nikad ništa nije onako kako piše i obećava se, nikad kad se radi o pravima malog običnog čovjeka. A evo i nekih od pogodnosti na koje ima pravo (barem tako piše i kažu vam kad darujete krv):

U KBC-u Split darivatelji krvi koji su krv darovali od 5 do 9 puta, a da od posljednjeg darivanja nije prošlo više od godinu dana, imaju pravo na: – pregled liječnika specijalista isti dan ili najkasnije u roku od tjedan dana – upis za dijagnostičke pretrage u roku od 15 dana, odnosno ako se radi o pretragama s ‘liste čekanja’, u roku od mjesec dana.

U KBC-u Split darivatelji krvi koji su krv darovali 10 i više puta navedene pretrage imaju trajno, bez obzira na to kada su posljednji put darovali krv” – za kraj će Natalia Tafra Bazina.

IZVOR:dalmacijadanas.hr