Početna Hrvatska Evo koje su blagodati naranče: Osim što je dobra kao piće, koristi...

Evo koje su blagodati naranče: Osim što je dobra kao piće, koristi se i za čišćenje..

Ako kod kuće imate viška kora od naranči, nemojte ih bacati. Postoje razni načini kako ih možete iskoristiti, uljepšati ili očistiti dom pomoću ovog mirisnog voća

201
UDIO

1. Riješite se neugodnog smrada iz koša za smeće

Koru od naranče stavite na dno koša za smeće kako biste se riješili neugodnih mirisa. Ako to ne pomogne, onda možete pokušati s nekim drugim prirodnim osvježivačima prostora.

2. Uklonite neugodne mirise iz vašeg hladnjaka

Osim što može pomoći ukloniti neugodne mirise iz koša za smeće, kora od naranče također je učinkovita i kod eliminiranja neugodnih mirisa iz hladnjaka. Narančinu koru posolite i stavite u hladnjak. To možete učiniti tako da izrežete naranču na pola, izvadite pulpu i nasolite. Stavite par komada na police i uživajte u mirisu.

3. Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Od octa i naranče napravite prirodno sredstvo za čišćenje. Ogulite koru od naranče tako da odstranite što više bijelog dijela kore. Stavite je u staklenku s octom i pustite da odstoji dva tjedna, s tim da staklenku trebate protresti svaki dan. Nakon dva tjedna tekućinu procijedite u drugu staklenku. Ovo sredstvo za čišćenje odlično ubija bakterije, a uz to i ugodno miriše.

4. Osvježite svoj dom

Prokuhajte narančine kore sa začinima poput cimeta i klinčića kako bi vaš dom mirisao nevjerojatno dobro, piše 24 sata