Početna Kaštela U Kaštel Kambelovcu započinju ispitivanja tla u sklopu projekta PMO-GATE

U Kaštel Kambelovcu započinju ispitivanja tla u sklopu projekta PMO-GATE

725
UDIO

U sklopu projekta „PMO-GATE Preventing, Managing and Overcoming Natural-Hazards Risks to mitiGATE economic“, prijavljenom na Program prekogranične suradnje Italija- Hrvatska, Gradu Kaštela – Kaštel Kambelovac je odabran kao pilot područje. Projekt za cilj ima poboljšati sigurnost definiranog područja, podupirući razvoj sustava upravljanja katastrofama, povećavajući kapacitet oporavka uz smanjenje šteta na najmanju moguću mjeru. Projekt se fokusira na razvoj odgovarajućih rješenja za prilagodbu klimatskim promjena, u ovom slučaju prevenciju rizika u slučaju poplava i meteo-tsunamija.

Od 14. – 20. svibnja 2019. u Kaštel Kambelovcu na tri lokacije će se odvijati ispitivanja u sklopu navedenog projekta. Prava lokacija je Ulica dr. Frane Franića iznad Baletne škole, Brce kambelovsko i Cambijev trg te zadnja lokacija Polantana i Trg Didića. Sve lokacije su prikazane u priloženom dokumentu.

Na lokacijama će se sukladno prometnim pravilima postaviti prometna signalizacija. Postoji mogućnost da će se u tom periodu na kraći period parcijalno zatvarati promet i da će biti posebna regulacija prometa o čemu će građani na vrijeme biti obaviješteni.

Ispitivanje tla u Kaštel Kameblovcu