Početna Hrvatska Vikend akcija: Policija provodila pojačane aktivnosti u prometu

Vikend akcija: Policija provodila pojačane aktivnosti u prometu

Tijekom vikenda na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je 16 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene

190
UDIO

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu, uključujući i ciljanu preventivno-represivnu akciju „Faktori rizika“.

Tom prilikom je sankcioniran ukupno 421 prekršaj, od kojih se 34 odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 125 na prekoračenje brzine, 111 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, 45 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zabrana upravljanja, a 1 na vožnju neregistriranog, odnosno tehnički neispravnog vozila. Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1,58 g/kg.

Od prekršaja koje čine recidivisti, zabilježen je 1 prekršaj koji se odnosi na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom vikenda na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je 16 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene.