Početna Hrvatska Sredinom dana i poslijepodne mogući pljuskovi: Evo kakav će biti početak vikenda

Sredinom dana i poslijepodne mogući pljuskovi: Evo kakav će biti početak vikenda

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice je moguć poneki lokalni pljusak. Puhat će umjereno i jako, mjestimice na sjevernom i srednjem dijelu i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 15, a najviša dnevna između 19 i 21 °C, javlja DHMZ.

641
UDIO

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla ili niski oblaci. Na sjevernom Jadranu će već od jutra mjestimice biti kiše, a sredinom dana i poslijepodne kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući su i u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici te rjeđe u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni, poslijepodne jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a uglavnom na srednjem Jadranu mjestimice i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C.

Vrijeme neće biti sasvim stabilno pa će i biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti zemlje. Iako se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, u drugom dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata može doći do umora i smanjene koncentracije. Manje tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Na Jadranu će biometeorološke prilike zbog izražene južine biti nepovoljnije, što dodatno može biti opterećenje meteoropatima i kroničnim bolesnicima.