Početna Kaštela Pršut u rukama Marije Kapov : Bob s orzom najbolje jelo na...

Pršut u rukama Marije Kapov : Bob s orzom najbolje jelo na Fešti o’ boba

355
UDIO

 

Svi oni koji su odlučili ovu subotu provesti u Kaštelima, mogli su u Kaštel Kambelovcu uživati u delicijama  s bobom. Naime, nakon što je već par puta otkazana zbog vremenskih neprilika danas je održana 14. Fešta o’boba. Fešta je  iz godine u godinu postala jedan od najposjećenijih gastronomskih događaja, na kojem se mogu kušati tradicionalna jela, inovativna jela te degustirati razna kvalitetna vina.

Iz godine u godinu fešta je sve bolja. Žiri se svima skupa zahvaljuje, te se nada da će svaka sljedeća fešta biti sve bolja i bolja jer primjećujemo kao žiri da natjecatelji iz godine u godinu donose jela koja su sve kvalitetnija i posao nam nikako nije jednostavan , poručio je član žirija Antun Nišević. Ove godine žiri je bio u sastavu Antun Nišević , Marija Kezele, Grgica Benutić, Jure Mula te Nikola Tomić a ocjenjivali su 47 jela s bobom.

Dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić rekao je kako je prvi put u žiriju te da to nije uopće lagan i jednostavan posao. Nada se da se nitko neće”jiditi” na odluku žirija jer su pokušali napraviti najbolji posao i pravedno ocijeniti jela.

Lijepo je da čuvamo tradiciju, te ju obogatimo nekim novim elementima i prenosimo na mlade poručila je ravnateljica SŠ ”Braća Radić”.

Nagradu za NAJBOLJE TRADICIONALNO JELO- BOB S RAŠTIKOM (uz dodatak suhog mesa i slanutka) dobila je UDRUGA BIJAĆI

Nagradu za INOVATIVNO JELO (PUNJENA PAPRIKA S BOBOM) dobila je udruga ”VESELE PRIJATELJICE” te UDRUGA POZITIVA ZA ČOKOLADU S BOBOM

NAJBOLJA ŽENSKA SKUPINA – SŠ ”BRAĆA RADIĆ”

NAJBOLJA MUŠKA SKUPINA ”MOTO KLUB ” USPOMENA”

 

Nakon nagrada za tradiciju  i inovativnost podijeljene  su i nagrade za treće, drugo te prvo mjesto.

TREĆA NAGRADA ”BRAGANJA S BOBOM ”- ŽULJEVIĆI

DRUGA NAGRADA- ” ARTIČOKE S BOBOM ”- KAŠTELANSKO DJEČJE KAZALIŠTE ” ŠKATULA”

PRVA NAGRADA ”BOB S ORZOM” UDRUGA POLANTANA

Moram reći da sam presretna što je žiri prepoznao kvalitetu našeg jela. Kuhali smo bob s orzom i domaćim mesom. Onako kako već kuhamo trideset godina. Tajne sastojke nećemo odavati ali smo jako sretne poručile su majka i kćer Kapov , ponosne vlasnice prve nagrade .