Početna Kaštela Nagrada za najbolji školski list u Hrvatskoj otišla u Kaštel Novi

Nagrada za najbolji školski list u Hrvatskoj otišla u Kaštel Novi

271
UDIO

Žiri Jutarnjeg lista odabrao je pobjednike trećeg natječaja „Biramo najbolji školski list godine“ u šest kategorija. U kategoriji osnovnih škola pobijedio je časopis ”Kapljice” iz OŠ ”Bijaći” iz Kaštel Novog.

Na natječaj je ukupno bilo prijavljeno 85 školskih listova (tiskanih i digitalnih), dok su ravnatelji škola predlagali najbolje pojedinačne novinarske radove. Radove je ocjenjivalo povjerenstvo Jutarnjeg lista u sastavu: Dražen Arapović, urednik portala jutarnji.hr, Ivica Buljan, urednik Nedjeljnog Jutarnjeg, Patricia Kiš, novinarka, Lana Mindoljević, urednica priloga Like! i Darko Novak, voditelj grafičke redakcije Jutarnjeg lista…

Časopis Kapljice privukao je pažnju zanimljivo dizajniranom naslovnicom. Statistički kroz grafikone prikazuju koliko pojmova koje često koriste učenici razumiju profesori i obrnuto. Bave se i temama nasilja na internetu, YouTubera i slično, ali i „klasičnijim“ temama poput primjerice čakavštine. Osnovnoškolski listovi grafički izgledaju lijepo, na razini su dobi učenika koji ih stvaraju, i to je dobro, jer kad pokušavaju izgledati ozbiljnije to uglavnom nije ispadalo iskreno ocijenio je član povjerenstva Darko Novak, grafički urednik Jutarnjeg lista.

I ovo priznanje još je jedna potvrda kvalitete školskog lista Kapljice te velikog truda i kreativnosti učenika i djelatnika škole.