Početna Kaštela Dani tradicije u Kaštelima : Nostalgija ponovno otvorila svoja vrata za...

Dani tradicije u Kaštelima : Nostalgija ponovno otvorila svoja vrata za sve posjetitelje

376
UDIO

Ovog vikenda Kaštel Novi  domaćin je  10.dana tradicije ‘‘Nostalgija” koji će u tri dana Kaštelanima i njihovim posjetiteljima ponuditi bogati etno i gastro program. Samom otvaranju Nostalgije predhodio je defile članova KUD Putalj iz Kaštel Sućurca a na rivi u Kaštel Novom postavljen je eko-etno sajam. Na njemu su udruge ,pojedinci te folklorna društva izložili svoje proizvode a svi posjetitelji su mogli kušati njihove slastice , vina , rakije , med , džemove te razne druge delicije koje su pripremili za ovu prigodu. Svoju gastro ponudu te folklorne običaje prezentirali su gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije te Crne Gore. Nakon sajma uslijedilo je i službeno otvaranje ”Nostalgije” na kojem je nastupio KUD Jedinstvo iz Splita koji ove godine slavi 100 godina postojanja. Oni su svojom folklornom izvedbom posjetitelje poveli u ”šetnju” Hrvatskom te nakon svakog nastupa dobili gromoglasni aplauz.

”Sve vas lijepo pozdravljam i zahvaljujem na vašem dolasku , te koristim prigodu čestitati nama 10 godina tradicije te KUD-u Jedinstvo njihov 100 –ti rođendan , poručila je predsjednica TZ Kaštela Nada Maršić.

Državni tajnik Tonči Glavina poručio je da  su  naša najveće posebnost ljudi, kultura te tradicija koja nama i našoj djeci pokazuje odakle smo došli i gdje pripadamo. Ministarstvu Turizma je iznimna čast što je pokrovitelj ove manifestacije te se nada pokroviteljstvu i u godinama koje su ispred nas.

Ova manifestacije se nastavlja i danas revijom i izradom etno frizura te modnom revijom Obrtničke škole a na portu u Kaštel Starom obrtnici iz svih krajeva Hrvatske kuhati će svoje specijalitete za sve posjetitelje.