Početna Hrvatska Sutra kreće novi toplinski udar

Sutra kreće novi toplinski udar

323
UDIO

OD SUTRA kreće novi toplinski val u Hrvatskoj. Prvo će zahvatiti zagrebačko, karlovačko i kninsko područje, a od utorka na udaru je i cijeli Jadran, dok će temperature biti normalnije u kopnenom dijelu zemlje.

Danas će diljem zemlje prevladavati vedro. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, a na Jadranu ujutro umjerena, još samo ponegdje jaka bura, potom slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 28 do 33 °C.

Istočna Hrvatska
Pretežno vedro uz većinom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna između 29 i 31 °C.

Središnja Hrvatska
Pretežno vedro uz većinom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna između 30 i 32 °C.

Gorski kotar i Lika
Pretežno vedro uz većinom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 15, a najviša dnevna između 26 i 28 °C.

Istra
Pretežno vedro i sunčano. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, zatim slab, mjestimice do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 29 do 32 °C.

Sjeverni Jadran
Pretežno vedro. U noći i ujutro umjerena, još samo ponegdje i jaka bura, potom slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 20 i 24, najviša dnevna od 30 do 33 °C.

Klikni i izaberi svoj klima uređaj!

Dalmacija
Pretežno vedro. U noći i ujutro umjerena, još samo ponegdje i jaka bura, potom slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 21 do 25, najviša dnevna od 31 do 33 °C.

Od sutra toplinski val

Pretežno vedro i vruće, na kopnu mjestimice i vrlo vruće stoji u prognozi DHMZ-a za sutra. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C.

Za sutra je na snazi i narančasto upozorenje zbog toplinskih valova za središnji dio zemlje i unutrašnjost Dalmacije.

U utorak su na kopnu moguća nevremena, dok na moru u utorak i u srijedu kreće toplinski val.

IZVOR:index.hr