Početna Kaštela Podizanjem zastave i službeno otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

Podizanjem zastave i službeno otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

428
UDIO

Sinoć je na Brcu u Kaštel Starom podizanjem zastave svečano otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto. Zastavu je podigao gradonačelnik Kaštela te ovim putem poručio : ”Doista sam ponosan što otvaramo još jedno Kaštelansko kulturno ljeto , ovaj put 21.po redu u čijem programu imamo preko sto različitih događanja. Svako ljeto donese neka nova događanja, za koje mogu reći da su već postala i tradicija kao što su Večeri dalmatinske pisme, Međunarodna smotra folklora, Kaštelanske rok večeri  te Legenda o Miljenku i Dobrili. Ono što me posebno veseli je što u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta već dugi niz godina imamo i mnoštvo dječjih zbivanja. Ovim putem zahvaljujem svim organizatorima a posebno hvala svim kaštelanskim udrugama te vam želim da se dobro provedete i uživate u ovom ljetu.

 

-Dame i gospodo , dragi Kaštelani i gosti sve vas skupa pozdravljam u svoje ime i u ime TZ Kaštela. U sklopu KKLJ biti će skoro 100 događanja koji u većini slučajeva organizira Grad Kaštela. Centralni događaj ovog ljeta je Legenda o Miljenku i Dobrili. Program je zaista bogat , te vjerujem da će svatko naći nešto za sebe. Ulaz na sva događanja je besplatan. Želim iskrenu dobrodošlicu svim gostima koji će ovo ljeto pohoditi Kaštela te ih sve skupa pozivam a i vas dragi Kaštelani da posjetite naša događanja, poručila je predsjednica TZ Kaštela Nada Maršić.

U zabavnom djelu programa sudjelovala su djeca iz kaštelanskih vrtića a nakon protokolarnog dijela uslijedio je nastup klapa Bunari i Sebenico, koji su svojim izvedbama uljepšali ovu ljetnu večer.