Početna Kaštela Noć za pamćenje na Prokurativama : Split pjevao Mišu

Noć za pamćenje na Prokurativama : Split pjevao Mišu

238
UDIO

Teško da će se u Hrvatskoj više roditi takva legenda kao što je Mišo Kovač i teško da će se ikad ponoviti takva večer kao sinoć na Splitskim festivalu kada je ”Split pjevao Mišu”. Večer za pamćenje u kojoj su apsolutno svi u glas pjevali najveće Mišine hitove. Ova večer će zasigurno biti upisana u povijest Splitskog festivala jer je u njoj bilo toliko emocije , toliko ljubavi i toliko poštovanja prema jednom čovjeku i njegovom radu. Kako su se izvođači izmjenjivali na bini tako je i atmosfera dosegnula svoje usijanje.
Najemotivniji je svakako bio nastup Mišine kćeri Ivane koja je otpjevala pjesmu “Noćas ćemo zemlji ko materi reći ” te krenula u publiku u kojoj je sjedio Mišo.
-Hvala ti ćaća za sve , kazala je Ivana a publika je skandirala ”Mišo , Mišo ”…
Alen Nižetić i Mladen Grdović izmamili su suzu u Mišinom oku izvodeći njegove najveće hitove ”Poljubi zemlju ” te ”Proplakat će zora ” te svaki od njih sišao do Miše te s njim u glas zapjevali.
– Nitko i nikada ne može slomit Dalmaciju. Uvijek će biti Split, Šibenik, Zadar, Dubrovnik…Ako se bude tko busao protiv Dalmacije, mi ćemo ga protjerat u Slavoniju, poručio je Mišo.

Hrvatska diskografska udruga dodijelila mu je posebnu plaketu za 20 milijuna prodanih nosača zvuka, a direktor Festivala Tomo Mrduljaš uručio mu je posebnu nagradu ‘Bijeli galeb’.