Početna Hrvatska Uživajte u suncu jer stiže promjena

Uživajte u suncu jer stiže promjena

133
UDIO
U subotu će biti toplije pa će na snazi biti umjerena opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, no vrućina će već u nedjelju popustiti u dijelu zemlje, a u idućem tjednu posvuda.
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije nastavlja se niz većinom sunčanih i vrućih dana pa će mnogi osvježenje tražiti u mirnom ili malo valovitom moru, čija je temperatura uglavnom od 24 do 26°C. Naime, dnevna će temperatura zraka biti od 32 do 35°C.

Podjednako vruće bit će i na krajnjem jugu, gdje će dominirati vedrina, a nakon tihe noći, danju će puhati slab vjetar s mora.

U nedjelju će se atmosfera destabilizirati, posebice na sjevernom dijelu, gdje će pljuskovi biti vjerojatniji, a moguće i izraženiji. U Dalmaciji će uglavnom izostati sve do utorka, kada će biti razmjerno česti duž cijele obale, a lokalno će nevere donijeti i obilniju kišu. Vjetar će često mijenjati smjer, a uz nevere bit će prolazno jak i olujan. Temperatura će prema sredini tjedna padati.

I na kopnu već u nedjelju manje vruće u dijelu zemlje, a znatnije osvježenje stiže početkom idućeg tjedna. Iako će veći dio tog razdoblja biti barem djelomice sunčano, povremeno će biti kiše i grmljavine, u nedjelju i utorak i izraženijih pljuskova, piše HRT.