Početna Hrvatska Dosta vam je nestabilnog vremena usred ljeta? Evo što nas još čeka

Dosta vam je nestabilnog vremena usred ljeta? Evo što nas još čeka

202
UDIO

Na vrućine ćemo još malo pričekati, ali se atmosfera polako stabilizira. Naime, sa zapada će sve izraženije početi djelovati anticiklona, polje povišenog tlaka zraka.

U Dalmaciji i u nedjelju poslijepodne sunce! Bit će i malo oblaka, osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti, ali se kiša ne očekuje. Bit će malo toplije nego danas, od 26 do 28 stupnjeva. Međutim, bit će vrlo vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana koja popodne okreće na jak sjeverozapadnjak!

Na sjevernom Jadranu i popodne pretežno sunčano. U gorju, uz prolaznu naoblaku sredinom dana moguć je i pljusak. Ipak, bit će više sunčanih razdoblja i toplije nego danas – oko 27 uz obalu.

U Dalmaciji udari vjetra do 80 kilometara na sat

U ponedjeljak na kopnu još više sunčanih razdoblja. Kiša će biti vrlo rijetka i kratkotrajna i neće kvariti dojam sunčanog vremena. Puhat će slab sjeverac. Od utorka suho i postupno sve toplije. Potkraj tjedna ponovno raste vjerojatnost za pljuskove, u četvrtak na zapadu, u petak i na istoku zemlje.

Bura će u ponedjeljak zapuhati i na sjevernom dijelu Jadrana i ojačati. Rastjerat će oblake pa će veći dio tjedna biti sunčano, čak i pretežno vedro. U četvrtak, okreće na jugo, na sjeveru raste vjerojatnost za pljuskove. U petak, pljuskovi su mogući i u Dalmaciji. Temperatura – uglavnom do 30 stupnjeva!