Početna Hrvatska U tijeku je posljednji toplinski val: Za vikend vrijeme opasno za zdravlje,...

U tijeku je posljednji toplinski val: Za vikend vrijeme opasno za zdravlje, Velika Gospa je prekretnica

316
UDIO

Toplinski val već je počeo u priobalju i to zbog neugodno toplih noći. U Splitu već pet tropskih noći u nizu, a Makarska se cijelu noć zadržavala na oko 30 Celzija. Takvi uvjeti već sutra mogu biti potencijalno opasni, a u subotu će na Jadranu već postojati velika opasnost za zdravlje.

U nedjelju val vrućine još pojačava. To će u Zagori već biti četvrti dan u nizu s noćnom temperaturom iznad 20 i dnevnom iznad 35!

Vrhunac ovog toplinskog vala je u ponedjeljak kada će u nizinskim područjima postojati velika opasnost od utjecaja vrućine na zdravlje, a u Zagori i na moru vrlo velika. U najvećem dijelu zemlje penjemo se iznad 35 stupnjeva.

I ove godine Velika Gospa bit će prekretnica! Velike vrućine svakako prestaju! Ipak, ne treba se bojati da će ljeto naprasno prestati, na moru će i dalje biti lijepo, svakako ugodnije od ovih vrućina koje su najavljene za ovaj vikend, prenosi Vijesti.hr.

Bit će sunčano i suho, slijedi novi porast temperature

Slijedi sunčano i suho vrijeme i novi porast temperature. Najtoplije će biti u Dalmatinskoj zagori gdje će se mjeriti najviše vrijednosti, a ondje će i niz uzastopnih toplih noći i vrlo vrućih dana biti najdulji. Osvježenje stiže u utorak, a hoće li i koliko biti kiše precizirat ćemo idućih dana.

U Primorju će do osvježenja, koje dolazi s utorka na srijedu, biti niz od 5-6 vrlo toplih noći i vrlo vrućih dana.