Početna Hrvatska Vozači, oprez! Kamere za nadzor prometa počele slati kazne, evo koje su...

Vozači, oprez! Kamere za nadzor prometa počele slati kazne, evo koje su lokacije

564
UDIO

Sustav u koji je uloženo 200.000 kuna funkcionira na način da postavljene kamere funkcioniraju automatski i u realnom vremenu.

Od jučer su se prekršaji koje su zabilježile kamere za nadzor prometa, a postavljene su na pet lokacija u Rijeci, počeli kažnjavati.

Zato vozači – oprez. Pod nadzorom je pet lokacija u gradu koje i inače bilježe najveći broj prekršaja – riječ je o križanju ulice Riva i Splitske ulice, zatim križanju ulice Riva Boduli i ulica Riva te Ulici lvana Zajca (kod HNK lvan pl. Zajca), ulici Fiumara te Adamićevoj ulici (u blizini Jadranskog trga). Po potrebi postoji mogućnost da se sustav proširi i na druge lokacije, to jest da se kupi još kamera.

Kako piše Novi list, riječ je o sustavu za nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, a koji je predstavljen javnosti sredinom srpnja. Cilj je povećati sigurnost prometa te smanjiti broj prekršaja koje usporavaju regularan tok prometa na ključnim punktovima grada.

Sustav u koji je uloženo 200.000 kuna funkcionira na način da postavljene kamere automatski i u realnom vremenu, od 0 do 24 sata, evidentiraju i dokumentiraju zaustavljanje vozila kroz stvaranje vizualnih zapisa, nakon čega prometni redari odlučuju je li riječ o prekršaju ili ne.