Početna Hrvatska Rapsodija Vatrenih u Trnavi: Visoka pobjeda protiv Slovačke!

Rapsodija Vatrenih u Trnavi: Visoka pobjeda protiv Slovačke!

658
UDIO

Hrvatska je u Trnavi, u sklopu 5. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo, s visokih 4:0 pobijedila Slovačku. Odlično prvo poluvrijeme odigrali su Vatreni, najbolje u posljednjih godinu dana. Tri puta pogađali smo okvir gola, a odlične prilike imali su Vida, Petković i Perišić. Kad su svi očekivali kraj prvog dijela, pogodio je Vlašić. Odmah na početku drugog dijela našu prednost povisio je Perišić. Treći pogodak djelo je Petkovića, dok je konačni rezultat postavio Lovren. Ovom pobjedom Vatreni su se izjednačili na vrhu ljestvice s Mađarskom, a u ponedjeljak gostujemo kod Azerbajdžana.

Dobro smo otvorili susret, već u prvoj minuti Vlašić je zagrijao Dubravku. Malo, nakon toga udarac je okušao i Brozović. U 8. minuti odlično je pucao Modrić, a smo nekoliko trenutaka nakon njega, Brozović je pogodio gredu. Slovaci su prvi put zaprijetili u 11. minuti, ali naša obrana bila je na mjestu. Smirio se tada tempo, a iz tog perioda valja izdvojiti dvije dobre prilike Vide. Najprije je u 22. minuti pucao glavom, a u 29. minuti s dva metra nogom je prebacio cijela vrata. U 31. minuti Petković je nanizao nekoliko igrača, izašao sam pred Dubravku koji mu zaustavlja udarac. Perišić je u 35. minuti pogodio gredu, a samo minutu nakon toga i stativu. Sve naše promašaje u 45. minuti naplatio je Nikola Vlašić. Sam se izborio za jednu loptu, izdržao prekršaj Lobotke te pogodio malu mrežu Dubravke.

Drugi dio počeo je po željama Vatrenih. Perišić je uzeo loptu na dvadesetak metara, pronašao prostor i pucao, lopta je zakačila nekog od Slovaka te prevarila Dubravku i završila u mreži za 0:2. Pokušali su Slovaci u 48. i 51. minuti, ali siguran je bio Livaković. Zaprijetio je Brozović u 58. minuti nakon odlične akcije naših, ali otišla je lopta preko gola. U 71. minuti za 0:3 pogodio je danas odlični Petković nakon asistencije Brekala. Konačni rezultat postavio je Lovren u 89. minuti nakon asistencije Brozovića.

Slovačka – Hrvatska 0:4 (0:1)
Strijelci: 0:1 Vlašić (45′), 0:2 Perišić (46′), 0:3 Petković (71′), 0:4 Lovren (89′).
Trnava – Stadion Malatynski. Sudac: Felix Brych (Njemačka).

SLOVAČKA: Dubravka – Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (od 63′ Haraslin), Lobotka, Hamšik – Rusnak (od 46′ Boženik), Duda, Mak (od 79′ Duriš).

HRVATSKA: Livaković – Bartolec, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Rebić (od 70′ Brekalo), Vlašić (od 81′ Badelj), Perišić – Petković (od 83′ Pašalić).