Početna Hrvatska Na bankomatu našao novac, odlučio ga vratiti: “Što ako je ostalo nekoj...

Na bankomatu našao novac, odlučio ga vratiti: “Što ako je ostalo nekoj sirotinji, ja ne bi mogao mirno spavati”

845
UDIO

Blizu mesnice Miletić u Vodicama, Tomislav Ivas Mede danas se poprilično iznenadio kad je na bankomatu HPB-a pronašao ostavljen veći iznos novca. Tomislav je kupovao meso, potom je otišao na bankomat i otkrio tri tisuće koje vlasnik nije uzeo sa sobom, prenosi portal Infovodice. Tomislav je odmah kontaktirao lokalni portal u želji da novce vrati vlasniku.

”Jesam li se usrećio ili ne, glupo je reći. Što ako je ostalo nekoj sirotinji, ja ne bi mogao mirno spavati. Ja bi to vratio, a kako ću do njega, sada stvarno ne znam. Želio bi da se čovjek javi, nije svaki drugi danas vadio tri tisuće kuna”, izjavio je pošteni nalaznik.

Pošteni nalaznik novac je predao vodičkoj policiji

Zakon za pronalazak novca na bankomatima kaže da je riječ o kaznenom djelu ‘utaja’ iz članka 232. stavak 2 Kaznenog zakona. Kazna propisana zakonom za bilo koga tko protupravno prisvoji čak i nešto što je slučajno našao je dvije godine zatvora.

Medea takva sudbina naravno neće stići jer je on novac predao vodičkoj policiji. Infovodice su ga upitale što bi s novcem da ga je mogao zadržati.

”Pojeli bi i popili, malo zapjevali i sve skupa počastili. A šta drugo!”, jednostavno je rekao Mede.