Početna Hrvatska Slojevito se obucite: Čeka nas sunčan kraj tjedna uz svježa jutra i...

Slojevito se obucite: Čeka nas sunčan kraj tjedna uz svježa jutra i hladnije noći

165
UDIO
Kako javlja DHMZ, za vikend nas čeka lijepo vrijeme, ali svježa jutra i noći
Pretežno sunčano i svježe. Ujutro je moguć slab mraz ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a poslijepodne u Dalmaciji ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura većinom između 14 i 19, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije 19 i 24 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina ljudi ne bi trebala osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Savjetujemo slojevito odjevanje, a kroničnim bolesnicima oprez u jutarnjim satima.

Sutra moguća magla

Prevladavat će sunčano, ali i dalje razmjerno svježe. U noći i ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla, ali i slab mraz pri tlu, osobito u gorskim krajevima. Vjetar uglavnom slab, na istoku poslijepodne i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura već prijepodne oslabjeti, a zatim mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 3 do 8, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, u gorju malo niža.

Vikend

Za vikend pretežno sunčano uz razmjerno svježe noći i jutra. Ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara moguć je slab jutarnji mraz, a drugdje u unutrašnjosti i kratkotrajna magla. U nedjelju postupni porast naoblake sa zapada, krajem dana uz malo kiše ili poneki pljusak na sjevernom Jadranu, a u cijeloj zemlji češća, ponegdje moguće i obilnija oborina izgledna je tijekom ponedjeljka. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu će u nedjelju zapuhati umjereno jugo koje će u ponedjeljak jačati.