Početna Kaštela Srdelin lignjolov : Prva nagrada u rukama ekipe Giričić

Srdelin lignjolov : Prva nagrada u rukama ekipe Giričić

771
UDIO

Jučer je u Kaštel Starom održan 16 –ti lignjolov u organizaciji PŠD Srdela . U organizaciji događaja pomogli su i Grad Kaštela , Turistička zajednica  , Hvidra Kaštela i brojni organizatori. U lignjolovu je sudjelovalo nešto više od 60 – tak ekipa, svaka ekipa mogla je imati najviše četiri člana a kotizacija je bila 50 kuna po članu. Sastanak sudionika je bio u ranim popodnevnim satima u portu u Kaštel Starom nakon čega su se točno u 17:00 sati uz zvuk vatrogasne sirene otisnuli na pučinu. Za lignjolov su imali 4 sata i povratak u porat je bilo planiran negdje oko 21: 00 gdje je uslijedilo vaganje ulova. Dok su sudionici lovili, na brcu je bilo natjecanje u pripremanju brudeta gdje je prva nagrada, pršut i veslo, otišla u ruke radio Trogiru.

Za sve sudionike organizatori su pripremili i bogatu lutriju u kojoj je glavna nagrada bila gumenjak, koja je otišla u ruke ekipe pod brojem 45. Nakon što su izvagali ulov uslijedila je i  podjela nagrada .

Treću nagrada , kombo uređaj i komplet DTD osvojila je ekipa pod brojem 23 koja je ulovila 1.240 kg.

Druga nagrada , klima uređaj ”Azuri” s besplatnom ugradnjom osvojila je ekipa pod brojem 39  , sa ulovljenih 1.420 kg.

Prvu nagradu , pentu ”Tohatsu” i paket proizvoda tvrtke ”DTD” osvojila je ekipa pod brojem 4 koji su ulovili 2.040 kg lignji.

Nagradu za najmanju lignju osvojila je ekipa pod brojem 19 a ona je težila samo 0.005 kg a najveća lignja bila je teška 0.430 koju je ulovila ekipa br.2.

Takođe , su podijeljene nagrade za miss lignjolova , gdje je druga pratilja bila Jelena Vuletić , prva pratilja Tončica Milat a miss lignjolova Milka Dragun .

Organizatori  su se složili da je ovo bila jako uspješna večer , dobar lignjolov uz puno pjesme i smijeha te se raduju svakom sljedećem i nadaju se što većem broju sudionika u godinama koje dolaze.Nakon službenog dijela sudionici su se nastavljali zabavljati uz pjesmu , dobru spizu i hladnu kapljicu.