Početna Kaštela Kaštela – SOVA boys prvaci Lige pionira

Kaštela – SOVA boys prvaci Lige pionira

656
UDIO

Ekipa Sova boysi prvaci su 15. sezone ‘Lige pionira na male branke’ u kojoj su ove godine pravo nastupa imali dječaci rođeni 2007. godine i mlađi. Oni su u finalnoj utakmici bili bolji od ekipe Štafileo pobijedivši ih s 3:1 pogocima Jakova Tikvića (2) i Davida Maračića. Jedini pogodak za Štafileo postigao je Gabrijel Višević.

 

Finalna utakmica, kao što se i očekivalo, protekla je u dosta izjednačenoj igri dviju ekipa koje se dobro poznaju iz ranijih susreta. Ekipa Štafileo rano je povela pogotkom Gabrijela Viševića da bi se sredinom prvog dijela zbio presudan moment na utakmici, ozljeda njihovog, možda i najvažnijeg igrača Gabrijela Bruna Perkovića. Iako je on nastavio igrati, osjetio se njegov slabiji angažman što su Sova boysi iskoristili te su preko Jakova Tikvića do kraja poluvremena izjednačili. U drugom dijelu Sova boysi igraju sve bolje, u redove Štafilea uvukla se nervoza što njihov protivnik iskorištava te s pogocima, najprije Jakova Tikvića te kasnije Davida Maračića rješava pitanje prvaka Lige pionira.

 

Prvaci Lige pionira Sova boysi igrali su u sastavu: Marko Vujić, Mateo Jelić, Jakov Tikvić, David Maračić, Marin Plečaš i Filip Strižić. Voditelj ekipe bio je Josip Sladić.

 

U utakmici za 3. mjesto trogirska ekipa Small boys pobijedila je Štrumfove s 2:1.

 

Za 3. mjesto:. Štrumfovi – Small boys . . . . . 1:2

Finale:. Sova boys – Štafileo . . . . . . . . . . . . .3:1

 

Za najboljeg igrača ovogodišnje Lige pionira proglašen je Jakov Tikvić, igrač Sova boysa.

 

Najbolji strijelac ovogodišnje Lige pionira sa 56 postignutih pogodaka je Branimir Mlačić, igrač Small boysa.

.

Najmlađi igrač Karlo Poljak, rođen 2012. godine igrao je za ekipu Osvetnici.

 

Trofej za Fair-play pripao je ekipi Šampioni.

 

Završne utakmice Lige pionira odsudio je Ante Penga.

.

Pehare i medalje te ostale nagrade najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Jurica Škrapić, dopredsjednik Udruge za mali nogomet grada Kaštela.