Početna Hrvatska “Bablje ljeto” u listopadu: Sljedećih dana suho, sunčano i toplo

“Bablje ljeto” u listopadu: Sljedećih dana suho, sunčano i toplo

171
UDIO

U gorju i na sjevernom Jadranu većinom sunčano, ponegdje uz jutarnju maglu; te razmjerno toplo, u gorju i vjetrovito, uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C u gorju i unutrašnjosti Istre te od 12 do 14 °C na Jadranu, a dnevna većinom od 18 do 21 °C, u unutrašnjosti Istre i uz more 22 do 24 °C.

Toplo i većinom sunčano bit će i na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni, uz malo valovito more, temperature uglavnom između 20 i 22 °C. Temperatura zraka ujutro od 14 do 17 °C, u unutrašnjosti 6 do 11 °C, a poslijepodne većinom od 23 do 25 °C.”

Sljedećih dana većinom suho, sunčano i još toplije…

U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna bit će još toplije, uz najvišu temperaturu uglavnom između 20 i 25 °C, a i jutra će biti manje svježa. Jutarnja magla u kopnenom će području biti rjeđa nego u petak. U ponedjeljak će biti oblačnije, a od sredine tjedna povećava se i vjerojatnost za mjestimičnu kišu.

I na Jadranu će sljedećih dana biti većinom sunčano, jedino će na sjevernom Jadranu biti malo više oblaka. Mogućnost za mjestimičnu slabu kišu u nedjelju i ponedjeljak postoji uglavnom na riječkom području, a u srijedu i drugdje. Uz obilje sunca te i dalje ugodno toplo more, temperature od 20 do 22 °C, bit će sigurno i kupača, a s pritjecanjem još toplijeg zraka sljedećih dana svi ćemo moći uživati u ovom dašku ljeta sredinom listopada. –  prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.