Početna Kaštela VIDEO Pogledajte novi promotivni turistički film za Kaštela

VIDEO Pogledajte novi promotivni turistički film za Kaštela

1734
UDIO

Produkcijska kuća Moonstone Production i Dalmatia Film festival u suradnji s Gradom Kaštela i Turističkom zajednicom su snimili najnoviji turistički promotivni film za taj grad. Film pod nazivom ‘Kaštela – Seven Reasons to Visit’ kroz priču inspiriranu legendom o Miljenku i Dobrili prikazuje Dalmaciju kakva je bila nekada i kakva u tragovima postoji i danas. Kroz priču o tajnim porukama skrivenim u svih sedam Kaštela, prikazane su neke od najljepših prirodnih i povijesnih lokacija koje grad nudi svojim posjetiteljima.

Uloge Miljenka i Dobrile tumače mladi i daroviti splitski glumci Tin Brezovečki i Laura Vejnović, scenarij potpisuje Ivan Perić, redateljica je Antea Ratković, a producent Marko Kapitanović. Javnosti se premijerno predstavljen na svečanoj izložbi u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, organiziranoj povodom svjetskog dana turizma, 27.rujna, a također će biti promoviran u Splitu u sklopu Dalmatia film festivala u subotu, 19. listopada, u dvorani kinoteke Zlatna vrata, s početkom u 19 sati.

Film traje osam minuta, a dostupna je i kraća verzija u trajanju od 3.30 minuta kao i teaser za društvene mreže u trajanju od 45 sekundi. U narednim mjesecima i tijekom iduće godine, film će se prikazati na brojnim festivalima turističkog filma i promovirat će Kaštela i Hrvatsku na turističkim sajmovima širom svijeta.