Početna Hrvatska PAKLENA JESEN: Stižu nevjerojatne vrućine, ovaj dio Europe pogodit će toplinski val...

PAKLENA JESEN: Stižu nevjerojatne vrućine, ovaj dio Europe pogodit će toplinski val s temperaturama do 30 stupnjeva!

Temperature će biti i 15 stupnjeva više od prosjeka

619
UDIO
Klikni i izaberi svoj klima-uređaj.

 

Izuzetno topla zračna masa će se ovoga tjedna zadržavati nad većim dijelom istočne i središnje Europe i nad Balkanskim poluotokom, a temperature će do konca tjedna ponegdje biti i do 15 stupnjeva viša od prosječnih u ovo doba godine

Svjedočimo rekordno visokim temperaturama za ovo doba godine, a meteorološki servis Severe Weather najavljuje još ekstremnije vremenske uvjete u ovom dijelu Europe do kraja tjedna. Naime, veći dio središnje istočne i jugoistočne Europe do kraja tjedna zahvatit će toplinski val kakav se ne pamti potkraj listopada.

Temperature će biti i 15 stupnjeva više od prosjeka

izvor: Severe Weather

Slično će biti i u četvrtak. Ogromna topla zračna masa dominirat će nad istočnom i srednjom Europom te nad Balkanom. Ekstremna temperaturna anomalija razvijat će se u središnjoj Europi uz prodor tople zračne mase sa Sredozemlja koja će se širiti prema sjevernoj i zapadnoj Europi.

izvor: Severe Weather

U petak će temperaturna odstupanja od prosječnih u ovo doba godine biti najizraženija. U nekim dijelovima istočne i sjeveroistočne Europe temperature zraka bit će i do 15 stupnjeva više od prosjeka za kraj listopada.

Otprilike tako bit će i tijekom predstojećeg vikenda kada će topla zračna masa dominirati nad područjem Balkana i istočne središnje Europe. Ovaj toplinski val zahvatit će i Hrvatsku. Ukratko, ovih dana ponesite kišobrane, ali samo da vam posluže kao suncobrani.

izvor: Severe Weather