Početna Kaštela Položeni vijenci i upaljene svijeće povodom Svih svetih i Dušnog dana

Položeni vijenci i upaljene svijeće povodom Svih svetih i Dušnog dana

215
UDIO

Blagdan Svih svetih i Dušni dan dostojno su u Kaštelima obilježeni i ove godine. Tradicionalno uoči blagdana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

U Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu župnik don Ivan Delić predvodio je molitvu odrješenja za poginule branitelje, nakon čega je uslijedila podjela aranžmana i svijeća.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Hvidre i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, njegovim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić, Grgicom Benutićem, predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana Kaštela, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kaštela te predstavnici Udruge „Stina pradidova“.

Prisutni su najprije odali počast pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, a potom i pred spomen obilježjem poginulim braniteljima na Malačkoj nakon čega je završnu molitvu predvodio bivši kaštelanski gradonačelnik i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Kaštelima Veselko Andromak.

Predstavnici Grada Kaštela također su vijence položili i upalili svijeće u Kaštel Novom na spomen obilježju poginulima iz II. svjetskog rata te na spomeniku ubijenim svećenicima iz II. svjetskog rata i poraća.

Vijenci su zatim položeni i na posljednjim počivalištima poginulih hrvatskih branitelja u Kaštelima i Kaštelanskoj zagori.