Početna Dalmacija Revitalizacija vinogradarstva u Splitsko – dalmatinskoj županiji

Revitalizacija vinogradarstva u Splitsko – dalmatinskoj županiji

246
UDIO

Srednja škola Braća Radić Kaštel Štafilić –Nehaj provodi projekt Revitalizacija vinogradarstva u Splitsko – dalmatinskoj županiji kroz koji omogućava nezaposlenima s područja Splitsko – dalmatinske županije besplatno obrazovanje u programu voćar, vinogradar i vinar. Projekt je prema mišljenju Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od iznimne važnosti za županiju jer se njegovi ciljevi podudaraju sa strategijom razvoja iste.

Kaštelanska vinarska škola je besplatan program obrazovanja odraslih u organizaciji Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića i Javne ustanove RERA S.D. te je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Po završetku programa, polaznici će steći znanja iz područja: VOĆAR, VINOGRADAR, VINAR. Stečeno zanimanje će biti upisano u e – radnu knjižicu.

U sklopu programa stručnjaci će im pomoći izraditi poslovni plan za unapređenje postojećeg ili pokretanje novog OPG-a. Izrađeni poslovni planovi su veliki doprinos i otvaraju mogućnost prijava za bespovratna sredstva iz vanjskih izvora financiranja (nacionalni i EU).

Projekt je namijenjen osobama starijim od 34 godine koje nisu u radnom odnosu duže od godinu dana. Pohađanje programa za sve sudionike iz Splitsko – dalmatinske županije je besplatno, a osigurana je naknada troškova puta i smještaj (po potrebi) te svi nastavni materijali.

Prijave traju do 15.11.2019., a broj polaznika je ograničen.

Prijave su putem poveznice http://kastelanska-vinarska-skola.eu/program-prijavi-se/.

Sve informacije mogu se dobiti na 098598738- Marija Rapanić, voditeljica obrazovanja odraslih, ili na e-mail: rapanic.marija@gmail.com