Početna Dalmacija Kaltenberg u Splitu proslavio povratak na hrvatsko tržište: Princ Luitpold od Bavarske...

Kaltenberg u Splitu proslavio povratak na hrvatsko tržište: Princ Luitpold od Bavarske s partnerima nazdravio uspješnoj godini

390
UDIO

Princ Luitpold od Bavarske s najbližim suradnicima proslavio je uspješnu poslovnu godinu i povratak legendarnog Kaltenberga na hrvatsko tržište u splitskom Fabrique pubu.

Tradicija proizvodnje piva kraljevske obitelji traje od 1260. godine, a nakon prvog posjeta u veljači kada je najavio povratak Kaltenberga, princ Luitpold je ponovno došao u Dioklecijanov grad zaokružiti povratničku, lijepu godinu.

Tijekom trodnevnog boravka u Splitu, posjetio je partnere u gradu i okolici. Također i partnere s kojima je nedavno uspostavio suradnju u Hercegovini.

Generalni direktor Kaltenberg Adrie Gordan Putanec iznio nam je zadovoljstvo prvom godinom poslovanja. Prevladali su barijere, pa i administrativne, ali ne krije sreću zbog rezultata.

– Ostvarili smo značajan rast u odnosu na lani, napravili smo jako dobar posao i na području Rijeke, Istre i Kvarnera gdje imamo lokalno pivo koje prodajemo u toj regiji. Za Kaltenberg su nam puno interesantniji Split i Dalmacija jer smo prisutni četvrt stoljeća, izuzev male pauze zbog prestanka suradnje s Jadranskom pivovarom – rekao je Putanec.

Stoga su se nakon najave povratka u veljači, opet okupili kako bi se zahvalili svim partnerima, distributerima, ugostiteljima i medijima što su ih podržali ove godine jer, kako je rekao, stvarno su napravili dobar posao.

Brojni Splićani, dodajmo, lako će osvježiti pamćenje iz 90-ih kada je Kaltenberg bio tržišni lider i najomiljenije pivo, a tada je i proizvodnja bila smještena upravo u ‘najlipšem gradu na svitu’.

Princ Luitpold rado i s ponosom ističe da su sva Kaltenberg piva proizvedena prema Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 16.stoljeća. Od povijesti proizvodnje pa do danas, proizvodi se od pažljivo odabranih sastojaka.

Inače, na ležernom večernjem druženju u Splitu posluženi su razni pivski stilovi Kaltenberg Pils, Kaltenberg Royal Lager, Kaltenberg Hefeweissbier pšenično pivo te Koenig Ludwig Dunkel tamno pivo.