Početna Hrvatska Vikend pred nama bit će promjenljiv, ali svakako povoljniji od nekoliko prijašnjih

Vikend pred nama bit će promjenljiv, ali svakako povoljniji od nekoliko prijašnjih

188
UDIO

Početkom novoga tjedna izgledno je napokon vrijeme po buri, no temperature će i dalje biti više od uobičajenih za ovo doba godine, piše Dunja Mazzocco Drvar za Vijesti.hr.

Potpuno suhog dana za cijelu zemlju još nema na vidiku. Ipak, nije baš tako strašno jer će u mnogim krajevima biti dosta suha vremena, samo se ti suhi sati i dani neće poklopiti za cijelu zemlju. Stanovnici središnje i istočne Hrvatske predahnut će od kiše za vikend, na većem dijelu Jadrana bit će to s nedjelje na ponedjeljak. No, krenimo redom.

Danaašnje prijepodne bit će u većem dijelu zemlje još pretežno oblačno, na kopnu nerijetko i maglovito. Koja kap kiše moguća je ponegdje na zapadu unutrašnjosti, a trajnija, ali većinom slaba kiša, očekuje se na moru. Vjetar slab, južnih smjerova, a temperatura slična ili malo niža nego jučer. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj suho, a ponegdje će se i naoblaka već raskinuti. Uz malo južnog vjetra i temperaturu za nijansu višu nego jučer, svježe.

U Slavoniji djelomice sunčano i suho te većinom bez poslijepodnevnog vjetra. Temperatura malo viša nego jučer, između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva. Na jugu još nestabilno, ali će kiša biti znatno rjeđa nego prijepodne. I sve rjeđa. Uz malo juga, podjednako svježe kao jučer, najviša temperatura od 14 u zaobalju do oko 17 stupnjeva na otocima.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ovo kišno vrijeme ne nudi nikakvu pauzu. Kiša će i dalje biti gotovo neprestana, ali uglavnom ne i obilna kao u prvom dijelu dana. Dnevni maksimumi na moru oko 15, većinom svježe, a u gorju ponegdje i hladno uz oko 10 stupnjeva. Ni sljedećih dana nećemo se baš nagledati sunca, ispriječit će se novi oblaci, a često i magla. No dani će ipak biti većinom suhi, povremena kiša nešto je izglednija u gorju. Jutra već od petka malo hladnija, a i dnevna temperatura u postupnom manjem padu.

Na obali će do nedjelje još biti promjenjivo, a jugo koje će u početku biti umjereno jako polako će slabjeti. Početkom novoga tjedna izgledno je napokon vrijeme po buri, no temperature će i dalje biti više od uobičajenih za ovo doba godine.

Kako sad stvari stoje, vikend pred nama bit će promjenljiv, ali svakako povoljniji od nekoliko prijašnjih. Ako ga želite provesti na otvorenome, pratite naše prognoze, a mi ćemo pokušati biti što precizniji da vam pomognemo u izbjegavanju kišnih sati.