Početna Kaštela VIDEO: Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

VIDEO: Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

598
UDIO

Sjednica Gradskog vijeća, 18. po redu u ovom sazivu, započela je prisegom vijećnika Ante Komljena koji je u gradskom vijeću zamijenio dosadašnjeg HSP-ovog vijećnika Željana Jurlina čiji je mandat stavljen u mirovanje.

Uslijedilo je usvajanje zapisnika sa 17. sjednice, potom vijećnička pitanja, a zatim su, većinom glasova, usvojene sve točke dnevnog reda.

Usvojen je, između ostalog, prijedlog proračuna za 2020. godinu, prema kojem će prihodi iznositi 202 milijuna, a rashodi 229 milijuna kuna, što je oko 17 posto više od plana za tekuću godinu u prihodovnoj te 21,5 posto više na rashodovnoj strani.

– Po prvi put imat ćemo proračun koji prelazi iznos od 200 milijuna kuna. Planova je mnogo, poput projektiranja obale sve do Kaštel Novog, izgradnje luke u Kaštel Starom, brojne ceste, još dječjih igrališta, kanalizacija i vodoopskrba, otkup zemljišta za potrebe razvoja grada. Ovo su samo neki od projekata za koje su sredstva osigurana u ovom proračunu – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je vijećnicima predstavio izvješće o svom radu od siječnja do lipnja 2019.

Gradski vijećnici podržali su podjelu poklon bonova umirovljenicima i nezaposlenima povodom Božića tako da će umirovljenici s mirovinama do 2.000 kuna primiti poklon bon u vrijednosti 200 kuna, oni s mirovinama od 2.001 do 3,000 kuna bon od 150 kuna, a za mirovine od 3.001 do 4.000  kuna, dobit će bon u vrijednosti 100 kuna.

Po prvi put ove godine Grad će podijeliti poklon bon od 150 kuna, nakon usvajanja gradonačelnikovog amandmana da se pravednije raspodjeli iznos predviđen za božićnice. Bon od 200 kuna dobit će i svi nezaposleni, a roditeljima i udovicama poginulih branitelja bit će isplaćeno po 500 kuna.