Početna Hrvatska Vrijeme: Većinom suho, ali relativno hladno uz buru

Vrijeme: Većinom suho, ali relativno hladno uz buru

151
UDIO
Jutarnja temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 4 °C, uz obalu i na otocima od 7 do 11 °C
Sunčanije će biti i na sjevernom Jadranu, ponegdje čak i vedro, ali i dalje vjetrovito, uz jaku i olujnu, na udare podno Velebita i orkansku buru zbog koje će se poslijepodnevna temperatura koja će biti između 7 i 12 °C činiti nižom. U gorju će prevladavati oblačno uz temperaturu uglavnom između -5 i 0 °C te povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a navečer smanjenje naoblake.

Kiše će još prijepodne povremeno biti u Dalmaciji, a zatim će se postupno razvedriti. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, a more će biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 4 °C, uz obalu i na otocima od 7 do 11 °C, a najviša dnevna od 10 do 13 °C, u unutrašnjosti oko 7 °C. – piše HRT

Na jugu Hrvatske povremene kiše će još biti u prvom dijelu dana, a zatim će se prema večeri naoblaka postupno raskinuti. Uz jaku buru bit će hladnije nego u ponedjeljak.”

Sredinom tjedna većinom još hladnije pa opet toplije

Sljedećih će dana u unutrašnjosti biti hladno, ujutro u gorskim krajevima s temperaturom i nižom od -5 °C. Danju će nakon jutarnje magle biti barem djelomice sunčano, a od petka oblačnije i danju malo toplije, uz povremenu kišu uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Na Jadranu će u srijedu prevladavati sunčano i hladnije, uz slabljenje bure. U četvrtak već malo kiše može biti na jugu, a od petka uz promjenljivu naoblaku i drugdje. Bura će okrenuti na jugo uz porast temperature zraka.- prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.