Početna Kaštela Zeleno i modro nastavlja s podjelom spremnika za miješani komunalni otpad

Zeleno i modro nastavlja s podjelom spremnika za miješani komunalni otpad

1076
UDIO

Nakon što su spremnici podijeljeni u Kaštel Sućurcu, a započela je i podjela u Kaštel Štafiliću, gradska komunalna tvrtka Zeleno i modro priprema koordiniranu akciju paralelnog dijeljenja spremnika za miješani komunalni otpad na području preostalog dijela Kaštela.

– Kako bismo uspostavili cjeloviti sustav gospodarenja otpadom sredinom rujna 2019. godine smo započeli s projektom „Svaka kuća, svoja kanta“ i  podjelom individualnih spremnika na području Kaštel Sućurca, te smo dosad podijelili 2000 individualnih spremnika uz koje su građani dobili i vrećice za odvojeno prikupljanje papira i plastike. Spremnici za miješani komunalni otpad su čipirani te se svako pražnjenje evidentira čime je ujedno uspostavljena elektronska evidencija pražnjenja spremnika te građani u svakom trenutku mogu dobiti na uvid podatke o pražnjenju spremnika na svom obračunskom mjestu – ističe direktor tvrtke Zeleno i modro, Alen Lučić.

Za sva područja na kojima su podijeljeni individualni spremnici je uspostavljen kalendar odvoza za miješani komunalni otpad, te papir i plastiku. Na istim tim područjima ujedno su uklonjeni spremnici s javnih površina.

– Kroz siječanj ove godine u sklopu projekta „Svaka kuća, svoja kanta“ započeli smo dijeliti spremnike na području Kaštel Štafilića. Uz spremnike za miješani komunalni otpad dijele se i vrećice za papir i plastiku. Od veljače krećemo sa paralelnom podjelom svim korisnicima sa šest ekipa u sklopu projektnog tima „Svaka kuća svoja kanta“ kako bi u što kraćem roku svim korisnicima omogućili individualne spremnike. Spremnici se za sada dijele kroz jutro i rano poslijepodne a nakon što „dan  produži“ spremnike ćemo dijeliti tijekom cijelog dana -zaključio je Lučić.