Početna Kaštela Kaštelansko izaslanstvo na obilježavanju 27 godina od akcije Maslenica

Kaštelansko izaslanstvo na obilježavanju 27 godina od akcije Maslenica

548
UDIO

Svečano obilježavanje vojno redarstvene operacija Maslenica započelo je ovoga ponedjeljka, a tijekom predstojećih dana u Zadru i okolici tim povodom je planiran cijeli niz događanja. Ratnih dana prije 27 godina i ove je godine se prisjetilo izaslanstvo Grada Kaštela, koje su činili potpredsjednica Gradskog vijeća Doris Grgurin, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga Mirko Sušac te Dragan Božin.

Ovih dana Maslenicu, Zadar i zadarsko zaleđe posjetili su brojni hrvatski branitelji i predstavnici različitih udruga proisteklih iz Domovinskog rata pa tako i iz Kaštela, predstavnici lokalnih i državnih vlasti, među njima i ministar obrane Damir Krstičević te ministri branitelja Tomislav Medved i unutarnjih poslova Davor Božinović te ostali, koji su ujedno sudjelovali u prigodnom programu.

Kaštelansko izaslanstvo položilo je vijence u Kašiću, u Islamu Latinskom, kod Zelenog hrasta, u Posedarju te kod spomen obilježja na Masleničkom mostu, a sudjelovali su i na misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Jesenicama.