Početna Hrvatska Relativno toplo, ali na kopnu uz hladno jutro: Naoblačenje, ponegdje kiša…

Relativno toplo, ali na kopnu uz hladno jutro: Naoblačenje, ponegdje kiša…

224
UDIO
I sljedećih će dana biti promjenljivo, povremeno i vjetrovito, te i dalje relativno toplo, unatoč povremenim jutarnjim temperaturnim “minusima” u kopnenom području, osobito u četvrtak i za vikend.
U Dalmaciji će se još zadržati sunčano uz umjereno, na otvorenome moru i jako jugo. More će biti umjereno valovito, samo na otvorenome i valovito. Temperatura zraka najniža jutarnja od 6 do 9 °C, u unutrašnjosti od -5 do -1 °C, a najviša poslijepodnevna između 12 i 15 °C.

Na jugu Hrvatske većinom sunčano, uz jugo, koje će pojačati u drugom dijelu dana, a navečer i u noći okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti i samo oko 1 °C, a najviša dnevna od 13 do 16 °C.”

I sljedećih dana promjenljivo i relativno toplo…

U noći na petak te u petak prijepodne u unutrašnjosti će mjestimice biti kiše, moguće i grmljavine. U drugom dijelu petka vrijeme će se postupno smiriti pa će za vikend i početkom sljedećeg tjedna ponovno prevladavati sunčano, uz novi porast temperature zraka, koja će se u subotu malo sniziti u odnosu na petak, posebice ujutro, a valja spomenuti kako će i u nedjeljno jutro biti temperaturnih “minusa”. U utorak se povećava vjerojatnost za novo naoblačenje i kišu.

Na Jadranu će u noći na petak i u petak ujutro ponegdje biti kiše, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Zatim će se postupno razvedriti, najprije na sjevernom Jadranu, te će do kraja tjedna prevladavati sunčano. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, uz obalu i buru s kojom će temperatura u dane vikenda biti malo niža. Jugo će ponovno zapuhati početkom idućeg tjedna i najaviti kišu koja je moguća u utorak.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.