Početna Svijet Žrtvovao svoj život da bi spasio nepoznatog čovjeka: 72-godišnji talijanski svećenik odbio...

Žrtvovao svoj život da bi spasio nepoznatog čovjeka: 72-godišnji talijanski svećenik odbio respirator da bi ga mlađi pacijent mogao koristiti

421
UDIO

Prekrasna, a istovremeno tužna priča dolazi iz Italije. Otac Giuseppe Berardelli, župnik iz Casniga, mjesta u okolici Bergama, preminuo je u 72. godini od koronavirusa. A umro je jer je drugome spasio život. Naime, otac Giuseppe odlučio je da ga skinu s respiratora i daju ga mlađem pacijentu. Čovjeku kojega nije ni poznavao., javljaju brojni talijanski mediji.

Kako ga je mogao dati, pitate se. Župljani su skupili novce da svom župniku kupe respirator nakon što se razbolio od koronavirusa. Iako mu je respirator možda mogao spasiti život, odlučio je svoj život žrtvovati da bi se spasio život mlađeg čovjeka kojemu je također bio potreban respirator.

Nedugo nakon toga otac Giuseppe je preminuo, a dok je lijes s njegovim tijelom išao prema posljednjem počivalištu, mještani su izašli na svoje prozore i gromoglasnim pljeskom pozdravili svog pastira.

Prema posljednjim informacijama, otac Giuseppe je jedan od šezdesetak svećenika koji su izgubili svoj život od početka pandemije koronavirusa.

Njegov nas je primjer naučio da se i u najtežim trenucima može biti nesebičan, a da od života nema većeg dara.

izvor: slobodnadalmacija.hr